MINI/BMW navigatie update

Is de navigatiekaart van uw MINI of BMW verouderd? dan word het tijd voor een navigatie update! Zorg dat u altijd goed voorbereid de weg op gaat, zodat u onderweg niet voor verrassingen komt te staan. De meest actuele kaarten die op dit moment beschikbaar zijn:

Actuele kaart versies

 • Road Map Europe West PREMIUM 2024
 • Road Map Europe West MOTION 2024
 • Road Map Europe West NEXT 2024
 • Road Map Europe West MOVE 2024
 • Road Map Europe West ROUTE 2024
 • Road Map Europe EVO 2024
 • Road Map Europe WAY 2024

Weet u niet welke versie u op dit moment heeft? Volg dan de volgende stappen:
– Open de navigatiekaart
– Druk op de knop “opties”
– Scroll naar beneden en klik op kaart/versie informatie, of scroll instellingen -> Positie- en versie geschiedenis

Activatie soorten (vrijschakelcode)

 • Liftetime FSC activatie 
 • Onetime FSC activatie 

Update mogelijkheden

 • Hier op locatie. Houd rekening met circa 30 – 45 minuten werk.
 • Remote. Via een download link. Na betalen krijgt u een mail met daarin de link naar de kaart en de FSC activatiecode. Hierbij ook een duidelijke stappenplan en handleiding. U heeft zelf alleen een geschikte USB stick nodig. 

Vereisten voor de remote update / download link zijn:
– Laptop of computer met Windows (de update werkt niet met Apple producten)
– Email adres om de update en instructies te ontvangen
– Stabiele internet connectie om de kaart te downloaden (afhankelijk van de kaartversie variërende bestandsgroottes van 8 tot 32 GB)
– USB-Stick, bij voorkeur USB 3.0. Minimale opslagcapaciteit (dit ligt mede aan de grote van het bestand)

Interesse? Neemt u dan contact op met mij voor de mogelijkheden.

Let op!:

Het uitvoeren van een navigatie update is geheel op eigen risico. Bij oude systemen kan een navigatie update langzaam verlopen. Dit heeft te maken met de vaak grote stappen die in één keer worden gemaakt, bv. versie 2012 naar 2023.  Een versleten HDD/SSD/EMMC kan tijdens een kaartupdate voor problemen zorgen en zelfs onherstelbare schade aan het systeem veroorzaken. Het is niet mogelijk om vooraf de staat van het systeem te beoordelen. Overweeg dit risico voordat u de update koopt en in uw MINI/BMW uitvoert!

MDM Retrofit en Montage kan dit risico niet uitsluiten of voor rekening nemen. MDM Retrofit en Montage is niet aansprakelijk voor defecten aan het systeem die na het uitvoeren van een update optreden.

MOTION:
Beschikt uw BMW over kaartversie “MOTION“. Gelieve dan rekening te houden met het volgende: De eerste generatie MOTION navigatiesystemen zijn uitgerust met 8GB opslag. Deze systemen zijn NIET geschikt voor de 2021 kaartupdate of hogere versies. Deze systemen werden geleverd in BMW’s die zijn geproduceerd van tot circa 03/2010. De beschikbare ruimte op de opslag van dit type systeem is onvoldoende om versie 2021 te kunnen installeren. De tweede generatie MOTION systemen zijn uitgerust met 16GB opslag. Wanneer u toch een 2021 kaartupdate uitvoert op een 8GB systeem zal de update vast lopen en in het ergste geval kan het systeem onherstelbaar beschadigd raken. Bent u niet zeker van de productiedatum/uitvoering overweeg dan vooraf of u dit risico wilt nemen. Het uitvoeren van de update is geheel op eigen risico!

MOVE:
Beschikt uw MINI/BMW over kaartversie “MOVE”. Gelieve dan rekening te houden met het volgende: Is de actuele kaartversie ouder dan 2015. Dan is er een grote kans dat de 2024 update niet in één keer lukt. Dit omdat de stap te groot is om het systeem in één keer te updaten naar de actuele 2024 software. Het navigatiesysteem dient dan in twee stappen te worden ge-update, eerst een tussenstap naar versie 2017-2 / 2018-2 en daarna de 2024 kaartversie te installeren. Bij de installatie van een update bestaat altijd de kans dat de hardware van het navigatiesysteem onherstelbare schade oploopt. Wij kunnen dit risico niet uitsluiten of voor onze rekening nemen, gelieve hier rekening mee te houden.

De actuele firmware (i-level) versie van de modules (o.a. de headunit) in de MINI/BMW kan tevens van invloed zijn op een succesvolle update. Een verouderde firmware versie kan ervoor zorgen dat een update niet uitgevoerd kan worden.

PRIJZEN

Digitale download link 

Lifetime MINI/BMW navigatie update: MOVE, PREMIUM, MOTION, NEXT €45 incl.btw

Onetime MINI/BMW navigatie update: MOVE, PREMIUM, MOTION, NEXT €35 incl btw

WAY MINI/BMW navigatie update: prijs op aanvraag

Onetime MINI/BMW navigatie update: ROUTE €65 incl. btw

Lifetime MINI/BMW navigatie update: EVO iD4 €65 incl. btw

 

 

Update op locatie: 

Lifetime MINI/BMW navigatie update: MOVE, PREMIUM, MOTION, NEXT €65 incl. btw

Onetime MINI/BMW navigatie update: MOVE, PREMIUM, MOTION, NEXT €55 incl. btw

WAY MINI/BMW navigatie update: prijs op aanvraag

Onetime MINI/BMW navigatie update: ROUTE €85 incl. btw

Lifetime MINI/BMW navigatie update: EVO iD4 €85 incl. btw

Losse kaarten:
MOVE, PREMIUM, MOTION, NEXT, EVO €15 incl. btw
(alleen wanneer een lifetime activatie reeds actief is)