Apple Carplay activatie voor MINI en BMW

Apple CarPlay activatie is een officiële manier om in het huidige infotainmentsysteem van uw MINI of BMW de CarPlay functie te installeren. Carplay word gebruikt in combinatie met een iOS device zoals een iPhone en zorgt ervoor dat de apps op uw telefoon beschikbaar zijn op uw display. Hierdoor kunt u volledig en veilig handfree geselecteerde apps gebruiken.

Een aantal voorbeelden:

  • Google Maps
  • Flitsmeister
  • Whatsapp
  • Apple Muziek
  • Spotify

De activatie vereist:

  • Professional (EVO) navigatiesysteem, optie 609 (vanaf productiejaar 2016)
  • WIFI antenne, optie 6NS, 6NE, 6NW, 6WD of 6CP (de WIFI antenne is indien nodig los verkrijgbaar bij mij)

De genoemde opties kunt u terug vinden in de optielijst van uw MINI of BMW of middels een online VIN decoder. Dit kunt u tevens eenvoudig controleren door in te loggen op uw connectie-drive account, wordt CarPlay daar aangeboden? Dan is uw MINI/BMW compatible!

Fullscreen of (OEM) splitscreen:  

  • Fullscreen CarPlay is mogelijk met de actuele firmware versie(s): NBTevo_V (2020) voor MINI en NBTevo_O (2018) voor BMW.  

Origineel wordt CarPlay door MINI/BMW geleverd in de splitscreen weergave. Fullscreen CarPlay betreft een modificatie aan de resolutie van het CarPlay systeem. Dit zorgt voor een beeldvullend CarPlay scherm i.t.t. het 2/3 splitscreen scherm.  

Past dit in mijn MINI/BMW

Het professional “NBT2” EVO iD5/6 navigatiesysteem werd geleverd vanaf productiedatum 06-2016. Bent u niet zeker of u over deze radio beschikt in uw MINI of BMW? Volg dan deze stappen:
– Open de navigatiekaart
– Druk op de knop “opties”
– Scroll naar beneden en klik op kaart/versie informatie, of ga naar instellingen -> Positie- en versie geschiedenis
– Controleer de versie, u ziet NBTevo_XXXXX

Niet gelukt? Neem dan met mij contact op. Ik ontvang dan graag het volledige VIN (chassisnummer) van jouw MINI of BMW en eventueel wat foto’s van uw systeem.

Prijzen

Full split/screen €125/150 incl. btw